Kdo má peníze, může si koupit vše, co se mu jenom zlíbí. A co ti ostatní? Ti takové možnosti sice nemají, ale na tomto webu si také přijdou na své.

Kdo má peníze, může si koupit vše, co se mu jenom zlíbí. A co ti ostatní? Ti takové možnosti sice nemají, ale na tomto webu si také přijdou na své.

Na únik vody buďte připraveni


Být připraveni na únik vody? To je samozřejmě jen slovní hříčka, protože každá havárie je jedinečná, přichází rychle a neočekávaně, a museli byste na ni být dokonale nachystáni, abyste jednali naprosto chladnokrevně a jednoduše. Vždy se tu objeví prvek překvapení, a ten může přinášet stavy úleku či paniky. I přesto se však můžete snažit zhluboka dýchat, zachovat chladnou hlavu a vyhnout se nebezpečným situacím. V případě úniku vody je to především nebezpečí průniku vody do elektroinstalace. Lidé po příchodu do bytu jednají mnohdy impulzivně a jakmile spatří kaluž vody na zemi, spěchají pro kbelík s vodou a hadr, vyzují se z bot a naboso cupitají ve vodě, aby jí postupně vytírali až do sucha.

únik vody v bytě

Toto je ale velká chyba a měli byste si zapamatovat, že jakmile taková situace nastane, musíte bezpodmínečně vypnout hlavní jistič přívodu elektřiny, a teprve pak začít s úklidem. Poté, co vypnete přívod elektřiny a uzavřete hlavní uzávěr vody, je čas povolat do bytu instalatéry. Ti udržují v pohotovosti havarijní servis nonstop, tedy 24 hodin denně po celý rok a úniky vody jsou typickou havarijní situací.

vodovodní baterie

Čím dříve instalatéři přijedou, tím menší bude rozsah škod. Velmi záleží na tom, odkud a kam voda uniká, pokud se jedná o klasickou stavební konstrukci z cihel, většinou jsou škody minimální, ale dnes se mnoho staveb buduje ze dřeva nebo z pórobetonových tvárnic a tam působení vody může buď narušit statiku objektu, anebo stavební konstrukci zkroutit a snížit její nosnost, což by mohlo také znamenat stržení domu, podobně jako tomu bývá u povodní. Úniky vody je tedy nutné řešit co nejrychleji bez otálení, proto má také svůj význam včasné zjištění telefonického kontaktu na instalatérskou firmu, a to nejlépe v době, kdy je klid a žádná havárie dosud nenastala. Nebudete se pak zdržovat prohledáváním webových stránek s kontakty na havarijní servis ve vašem okolí.

© 2024: Anapet | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress